NIE MARNUJ ŻYWNOŚCI - ZMIEŃ SWOJE NAWYKI!

 

Ostatni warsztat za nami. Tym ostatnim spotkaniem, podczas którego rozmawialiśmy na temat marnowania żywności w naszych domach i nie tylko, zakończyliśmy cykl edukacyjny. Przed nami kolejne badanie ilości wyprodukowanych odpadów i sprawdzenie czy i na ile… nowa wiedza i doświadczenie będą miały odzwierciedlenie w wynikach. Tymczasem obejrzyjcie zdjęcia z warsztatów, zadaniem przed którym stanęli uczestnicy projektu wraz z Kamilem Sadkowskim – szefem Akademii Kulinarnej K5 - to ugotowanie posiłku, składającego się z 7 dań dla 18 osób, z wykorzystaniem wszystkich produktów, które były przygotowane jako składniki. Udało się! Wyprodukowaliśmy przy tym zaledwie 284 g odpadów bio, na które składały się skorupki po jajkach, pestki awokado i inne drobne odpady zielone.

 

 

W zmianie nawyków zakupowych pomoże ci:

TWOJA LISTA ZAKUPOWA- POBIERZ (www.studio102.pl).

Zajrzyj również na: www.opakowania.zglowa.com 

 

 

Prezentacja z warsztatów trójmiejskiego Banku Żywności:

 

Polityka Prywatności